Skattefinansierat hat

Per Gudmundson avslöjar idag i SvD hur Ungdomsstyrelsen sponsrat ännu en organisation som sprider hat, Sveriges Imam Förbund:

“Homosexualitet ska straffas med döden, muslimer får inte bli vänner med ickemuslimer, kvinnor bör inte inleda samtal med främmande män, och i val ska muslimer helst rösta på andra muslimer. Judarna styr världsekonomin. Där är några av budskapen på den ambitiösa webbsajten muslim.se som syftar till att ”på ett enkelt sätt presentera Islam för unga muslimer”.

Illa nog, kan tyckas, men det blir värre: Verksamheten har fått statliga bidrag för att fostra ung domar demokratiskt, arbeta för jämställdhet och motverka rasism. 

År 2009 fick Sveriges Imam Förbund 416 000 kronor av statliga Ungdomsstyrelsen för att, som det står i årsredovisningen, ”utveckla nya arbetssätt och metoder för att motverka eller förebygga rasism och islamofobi”.

På sin blogg visar Gudmundson faktabakgrunden till sina påståenden. Utmärkt.

Oerhört viktigt gräv av Gudmundson. Frågan är hur Ungdomsstyrelsen kan få fortsatt förtroende efter att för andra gången ha stöttat en antidemokratisk verksamhet som sprider rasism och hat.

Gudmundson skriver även en intressant utvikning:

Slutligen kan det vara värt att notera att muslim.se inte nödvändigtvis måste betraktas som sällsynt extrem. De religiösa texter som publiceras där godkänns av särskilt anlitade imamer med en, av allt att döma, bredare förankring:

Sidan utmärker sig med att ha två kända imamer som handledare och mentorer för sidan:

Shaykh Abô Ra’d:

Imam i Gävles islamiska center och en av Europas kanske mest främsta imamer. Har bland annat studerat hos och haft nära kontakt med Shaykh Ibn Bâz och Shaykh Ibn ‘Uthaymîn (må Allâhs barmhärtighet vara med dem båda) och även hos deras elever.

Shaykh Abô Talâl:

Imam i Göteborg och även rektor för den islamiska skolan Kunskapsljuset. Är av egyptiskt ursprung och har studerat Islam hos stora lärda i Egypten. I Göteborg har han haft många lärorika studiecirklar vilket har haft en stor positiv effekt på många ungdomar.

(En mer utförlig kort självbiografi om hemsidans mentorer kommer inom kort)

Dessa imamer – må Allâh belöna dem – är ansvariga för att materialet och innehållet på sidan håller sig till inriktningen som grundar sig på; nämligen Koranen och Profetens (må Allâhs frid och välsignelse vara över honom) Sonnah, samt följeslagarnas och de rättfärdiga föregångarnas förståelse av Islam under Islams tidiga gyllene era. Till deras hjälp så arbetar ett flertal talangfulla unga bröder och systrar med materialet på sidan i form av översättning av artiklar, böcker, undertext till föreläsningar, småklipp och mycket mer.

Jag har tidigare skrivit om islamofober som Robert Spencer och Geert Wilders. Dessa bevakas med lupp av samhällets antirasister, och när de påstår att islam står för liknande saker som muslim.se blir de anklagade för att vara rasister.

Vad säger Jonathan Leman på Expo och andra när etablerade muslimska organisationer själva säger detta?

Gudmundson gör ett jättejobb med sin granskning av islamisk fundamentalism. Utöver denna granskning tycker jag det också är viktigt att diskutera var islam står idag. Har muslim.se rätt?

Se även Anna Ekström som verkar förespråka att samhället ska stödja ett visst mått av intolerans, annars kan de intoleranta bli ännu mer intoleranta. Oerhört bakvänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.