Flottans svammel är absurt

Ship to Gaza-aktivisterna härjar på så gott de kan i media, men i år verkar det inte gå så bra för dem. De når inte ut särskilt bra i media, kanske inte så lätt att framstå som hjältar när världens etablissemang är emot dem.

Dessutom har nyheten om lyxhotellen i Gaza brutit igenom rejält. Både Nyheter24 och Studio Ett har rapporterat om dem. Trots att journalisterna är bergfasta i sin skildring av palestinierna som svaga och fullständigt oskyldiga blir bilden av flyktinglägren lite splittrad när det dyker upp lyxhotell mitt i alltihop.

Läste för övrigt på Nyheter24 att Israel har ockuperat Gaza:

Gisela Holmén Yngrot berättar att Internationella Röda Korskommittén gjorde en sammanställning på hur ofta och länge strömavbrotten varade för år 2010 och kom fram till att tio timmar per dag är Gaza utan ström.

Israel har ockuperat Gaza och har därmed tagit på sig ansvaret för att Gazas befolkning ska kunna leva ett värdigt liv

Det var en nyhet för mig, sist jag kollade drog sig Israel ensidigt tillbaka från Gaza och lämnade området till Hamas. Men Gisela Holmén Yngrot verkar ha en annan defintion på ockupation än den gängse.

Grekiska myndigheter verkar chockerande nog göra sitt jobb och vägrar släppa iväg dem. Men Henning Mankell har fått breda ut sig med sitt svammel på Expressen Debatt.

“Ship to Gaza är i sin djupaste bemärkelse en humanitär handling” menar Mankell. När Mankells kollegor knivhögg och klubbade ner soldater förra året var det tydligen humanitärt – och icke-våld!

Det är dessutom en humanitär handling att verka för att Israels blockad mot Gaza ska upphöra så Hamas kan attackera Israeliska civila än mer obehindrat.

Bloggen Mina tankar har skrivit om vad som händer om Ship to Gaza får sina krav genomförda:

Ship to Gaza presenterar ingen idé om hur man skall stoppa terroristattacker mot civila israeler. Inte ett negativt ord om den terroriststämplade regimen. Inget om hur journalister beläggs med munkavel. Eller om minoriteter som förföljs, trakasseras och dödas. Inte ett ljud om den enda juden som finns kvar i Gaza. Gilad Shalit. Kommer hävandet av blockaden få Hamas att skriva om sitt partiprogram? Kommer de stryka punkten om att Israel skall förgöras av Islam? Kommer demokrati införas? Men framför allt, kommer Dror FeilerHenning Mankell och Mattias Gardel att stå i södra Israel och vänta när raketregnet återigen börjar? Fast då med nya mer precisions styrda granater.

Mankells svammel är absurt, Gardells svammel är absurt. Tyvärr är det inte någon journalist som har lyckats komma så långt att de ifrågasatt humanisterna på Ship to Gaza. Man får nöja sig med att humanisterna och fredsvännerna blir ignorerade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.