Elev avstängd för sexarbete

Från Arbetarbladet:

En elev på Västerbergs folkhögskola berättade att hon jobbade extra som strippa och även hade sålt sex några gånger. När skolans ledning fick reda på elevens extraknäck ska hon ha blivit portad från skolan. Kvinnan har nu anmält skolan till Diskrimineringsombudsmannen (DO).

Enligt kvinnan ska hon i februari i år ha blivit kallad till rektorns rum. Där fanns också huvudläraren på utbildningen. Rektorn och läraren ska ha frågat vad kvinnan hade för extrajobb och hon svarade att hon jobbade på strippklubb och medgav också att hon sålt sex. Skälet var att hon hade ont om pengar och låg efter med hyran.

”De reagerade kraftigt på detta och frågade vad jag hade för problem som inte såg att mitt arbete vilade på en dålig människosyn som objektifierar kvinnor”, skriver kvinnan i sin DO-anmälan där hon hävdar att hon snarare tyckte att extraknäcket var ”lustfyllt”.

Beskedet från rektorn ska ha varit att kvinnan måste sluta på skolan, gå i terapi och kanske komma tillbaka efter ett par år.

När hon sa att hon ”brinner för den här utbildningen” ska rektorn ha sagt att ”du verkar ju brinna för en hel del”, vilket kvinnan betecknar som sexuellt trakasseri.
Strax därefter ska rektorn ha ringt kvinnan och sagt att hon måste lämna skolans område och att hon blivit avstängd.

Även The Local skriver om händelsen.

För mig är händelsen en högst logisk konsekvens av den svenska sexköpslagen. Det är en lag som godkänner prostituerade som vill ta sig ur verksamheten. De som vill fortsätta sitt sexarbete blir “fallna kvinnor” och lovligt byte för moraliserande.

Så sviker sexköpslagens förespråkare de som de säger sig vilja försvara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.