Vad symboliserar palestinska flaggan?

Vad symboliserar den palestinska flaggan? Den tanken slog mig för en tid sedan.

Den palestinska rörelsen bildades när Israel utropades. Innan dess såg man sig som en del av en pan-arabisk rörelse. Men med Israels bildande avgränsades palestinierna till att bli spjutspetsen mot Israel.

Den kampen har man fört sedan dess. Först med militära medel, men sedan ett antal år främst genom terror och lobbying.

De palestinska ledarna har förkastat tre fredsuppgörelser. De hjärntvättar sin befolkning till djupt hat mot Israel och judar. De lär sina barn att Israel egentligen är en del av palestina.

Olika delar av den palestinska rörelsen har olika medel. Men ett förenar dem alla, kravet på att de palestinska “flyktingarna” ska få “återvända”, och på så sätt upphäva Israel som judisk stat. Jag har tidigare skrivit om palestinska flyktingar och vanliga flyktingar.

Terror också något som stora delar av rörelsen stödjer. Fatah har täta kopplingar till terrorgrupper, och hyllar regelbundet martyrer. I en framtida palestinska staten ska sharialagar råda, och inga judar ska få bo där.

De organisationer som är etablerade, som t ex palestinagrupperna, stöttar den breda palestinska rörelsens krav. Denna rörelse strävar inte efter fred i mellanöstern – den strävar efter att Israel ska upphöra.

De som stöttar denna rörelse utan reservationer kan inte kalla sig fredsvänner.

Ett svar på ”Vad symboliserar palestinska flaggan?”

  1. Jag tycker du skriver mycket opassande text emot Palestinierna, du har ingen aning om vad de har gjort emot oss, mot vårat fina land. De har ingen rätt till landet, vi araber var de enda människorna som levde sida vid sida med judarna medans omvärlden ville se de döda. Detta är mycket opassande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.