Var är Ship to Syria?

Flera bloggare, t ex Segerfeldt och Viktor Barth-Kron har frågat sig var Ship to Syria finns. Nu blir frågan mer och mer aktuell, idag rapporterar DN om stora demonstrationer i Syrien efter att en 13-åring torterats till döds.

Hundratals syrier i staden Daraa gick på lördagen ut för att demonstrera sedan kroppen efter en svårt misshandlad 13-åring återlämnats till pojkens familj. Pojken misstänks ha torterats av säkerhetsstyrkor i Daraa-regionen.

Så här skrev Barth-Kron:

Det har nu publicerats hundratals upprop där ledande svenska kulturpersonligheter och vänsterpolitiker i allians kräver frihet och rättvisa för den förtryckta syriska demokratirörelsen och menar att Bashar al-Assadsövergrepp är en av de stora skamfläckarna i vår tid.

I skrivande stund sitter också en del av dem på en uppmärksammad båtexpedition mot Syrien, kallad ”Ship to Syria”, utrustade med allt från sköldar till tryckpressar och annat som krävs för att bygga en fungerande demokrati. Projektet har backats upp på bred front med stödkonserter i allt från kyrkor till hipsterkällare på Söder.

Haha, nä, skoja bara.

Segerfeldt och Bart-Krohn har inte uppmärksammat förtrycket av palestinierna i arabvärlden. Tar man med den faktorn blir enögdheten helt absurd.

UPPDATERING: DN rapporterar, kulspruteeld mot syriska protester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.