Ullenhag sviker moderata muslimer

Johan Lundberg skriver på Axess blogg om Erik Ullenhags medförfattare till en artikel på SvD Brännpunkt: Vi måste bekämpa hatet ihop. Lundberg kommenterar:

En av dem som statsrådet Erik Ullenhag skrev sin Brännnpunktsartikel igår tillsammans med var Bejzat Becirov. Denne åtalades 2009 för omfatande bokföringsbrott, vilket han också sedermera dömdes för. Efter bokföringsanklagelserna lyckades dock Becirov inleda ett ekonomiskt samarbete med diktatorn Muammar Gaddafi, som från och med imorgon, sannolikt kommer att ha en arrestetingsorder utfärdad efter sig, rörande brott mot mänskligheten.

Att Erik Ullenhag ser en person som Becirov som en lämplig samarbetspartner i kampen mot rasism tenderar att spela Sverigedemokraterna i händerna. De får nämligen därmed vatten på sin kvarn om att Becirov och en annan av dem som skrivit under artikeln, Helena Benaouda, är representativa för Sveriges och världens muslimer.

Den sistnämnda avslöjades som en lögnare när hon ena dagen satt i SVT Debatt och förklarade att hon aldrig träffat på några islamister i Sverige, för att nästa dag urskulda sig inför det faktum att hennes dotters före detta man blivit häktad för ett planerat terroraattentat mot Jyllands-Posten.

Som påpekats i det förra blogginlägget är Benaouda också aktiv i en moské (södermalmsmoskén) som inte bara har salufört ljudband med antisemitiskt innehåll, utan även är nära knuten till Det muslimska brödraskapet, en organisation med uppenbart antisemitiska och nazistiska kopplingar.

Islam är en religion som har allvarliga demokratiska problem. Antisemitism, terror och kvinnoförtryck är några av stötestenarna (se här.)

En liberals roll är inte att förtiga detta och låtsas som det regnar. Att göra detta och dessutom acceptera fula fiskar som legitima företrädare för islam i Sverige är helt fel.

Vårt ansvar är att kritisera avarterna inom islam samtidigt som vi står upp för människors rätt att praktisera sin religion. Det borde vara liberalernas dilemma idag.

Jag är faktiskt besviken att Lena Posener-Körösi från Judiska centralrådet skriver under artiklar ihop med Helena Benaouda.

Se även Lundbergs tidigare inlägg: Grattis Gardell & Malm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.