S-ledamot: Etnisk rensning på västbanken

Monica Green, långvarig s-riksdagsledamot är på besök på Västbanken. Hon skriver om detta på sin blogg

Det pågår ett krig i Israel och i Palestina. Det pågår ett förtryck och en åtskillnadspolitik, som är värre än den apartheid som bedrevs i Syd Afrika. Israel använder sin maktposition och använder hela världens dåliga samvete till att förtrycka Palestinier.

För tre år sedan, när jag var här senats, tyckte jag att det var förfärligt att se fattigdom och stängsel i Hebron, den förbannande muren som skär rakt genom Palestinska samhällen och den dagliga terrorn av Palestinier som pågick. Det handlade om förnedring vi checkpionts, om lägre löner, om särskilda vägar för Israeler m.m

Nu när jag kom hit igen såg jag att det blivit ätter värre.

Det blev plötsligt väldigt tydigt att regimen i Israel inte kommer att ge sig förrän de etniskt rensat bort alla Palestinier från hela området. De fördriver, vräker, tar land, tar vattnet, kastar oskyldiga i fängelse och hindrar varje form av fredsuppgörelse.

Monica Green är ingen tung s-ledamot, hon är däremot känd för många olika grodor som poppar ur hennes mun.

Nu anklagar hon Israel för etnisk rensning eftersom de skyddar sin befolkning från terrorattacker. Israel är en fullvärdig demokrati med 20% arabisk befolkning, så exakt hur Israel skulle kunna etnisk rensa Västbanken framgår inte helt.

Däremot är Gaza och de palestinska områdena etniskt rensat från judar.

Jag vet inte om s-ledningen bekymras av att deras ledamöter sprider grova lögner gränsande till förtal. Mona Sahlin bidrog till att dämpa de värsta tendenserna inom s, oklart var Juholt står.

Tipstack: Nordh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.