PLO: Rätten att återvända ej förhandlingsbar

Elder of Ziyon har läst den arabiska nyhetssajten Palestine Press Agency och upptäckt detta uttalande:

The head of Department of Refugee Affairs in the PLO, Zakaria Al-Agha, said on Thursday that ‘the implementation of UN resolution 194 and the return of Palestinian refugees to their homes with compensation is a right that is not subject to blackmail or barter in any settlement or political solution that comes’.

At a news conference on the 63rd anniversary of the Nakba at the Ministry of Information in the city of Ramallah, Agha said ‘despite the difficult political situation, and obstacles and horrors, and the Israeli insistence on the looting of all Palestinian rights, still we send on this anniversary a message to all the world that we are committed to all of our rights, and especially the right of return and compensation.’

Om någon tvivlar på översättningen går det bra att själv läsa med google translate.

Palestinierna som koncept uppfanns när Israel bildades, som en avgränsning av den pan-arabiska gemenskapen. Sedan dess har palestinierna förvägrats medborgarskap i något arabland, och har levt som andra klassens medborgare. Man skulle absolut kunna kalla det apartheid.

Arabländerna har också drivit igenom en egen definition på flykting som gör att flyktingstatusen går i arv. Ättlingarna till dessa flyktingar är idag flera miljoner.

Enstaka grupper av palestinier blev fördrivna av israelerna, men det stora flertalet palestinier flydde frivilligt. Många uppmanades att fly av sina ledare. Elder of Ziyon skrev om detta för några dagar sedan:

In fact, most of their ancestors simply fled their homes out of fear, after their own leaders fled before them. They thought that their neighboring Arab nations would welcome them and allow them to start afresh, but they didn’t count on their own leaders and the Arab leaders to create a myth of Palestinian Arab nationalism meant to ensure that they remain in misery forever. If they would have known how their Arab “brethren” were going to treat them for the next six decades, most of them probably would have stayed put.

Hursomhelst, ättlingarna till de palestinier som lämnade Israel är idag flera miljoner. Palestiniernas grudkrav är att dessa miljoner människor ska få “återvända” till Israel. Det är ett fundament för de moderata Fatah och PLO.

Var och en som tänker efter inser att detta innebär att Israel upphör att existera som judisk stat. Palestiniernas grundkrav, bergfast förankrat genom decennier av propaganda, innebär att Israel upphör att existera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.