Palestinska flyktingar och vanliga flyktingar

Konflikten mellan Israel och Palestina har yttrat sig på olika sätt. Först försökte arabvärlden förgöra Israel militärt, vilket inte fungerade. Då valde man istället att utmåla Israel som en ondskefull mordisk förtryckarstat och palestinierna som deras offer. Detta har fungerat, och Israel har idag fått en försämrad ställning i världen.

En viktig fråga i detta ämne är kampen om orden. Och en viktig punkt där arabvärlden helt har lyckats blåsa alla är de palestinska flyktingarna, varav de flesta flyktingar inte är några flyktingar i normal bemärkelse.

De palestinska flyktingarna har en egen definition, som bland annat innebär att deras flyktingstatus går i arv. Se wikipedia om palestinska flyktingar och vanliga flyktingar.

En del av de som flydde från Israel är legitima flyktingar som fördrevs, men många av dem som flydde lämnade frivilligt eller på uppmaning av sina ledare. Samtidigt fördrevs mängder med judar från arabvärlden, och de har nu fått sitt hem i Israel. Som grädde på moset var själva orsaken till kriget att arabländerna ville förstöra Israel och utrota judarna där.

De judiska flyktingarna från arabvärlden fick nya hem i Israel. De palestinska flyktingarna blev satta i läger och förvägrades mänskliga rättigheter. Där har de blivit sen dess.

Läs the Independants artikel om palestiniernas situation: No way home: The tragedy of the palestinian diaspora. Palestinierna har utnyttjats på ett vidrigt sätt av arabvärlden. De har blivit utsatta för verklig apartheid, och blir det än idag.

Många av dem som lever i lägren i dag är ättlingar till de som ursprungligen flydde Israel. Många av dessa blev i sin tur inte ens fördrivna av Israel. Att kalla alla dessa miljoner människor för flyktingar är fel. Det ger en förvriden bild av situationen i mellanöstern.

Begreppet palestinska flyktingar är en skamlig politisering av flyktingbegreppet. Det är ett vapen för arabvärlden att använda mot Israel, för att genom massiv inflyttning av araber upphäva Israels judiska majoritet.

Att acceptera begreppet palestinska flyktingar är att svika verkliga flyktingar. Det är att acceptera den vidriga behandling som arabvärlden har gett sina palestinska bröder och systrar. Det är att acceptera den hjärntvätt de har utsatts för och som lärt dem att hata så djupt att fred idag är långt borta.

“Palestinska flyktingar” är i dag huvudsakligen allt ättlingar till de arabiska invånare i Israel som när landet utropades av olika skäl lämnade landet. De ska inte kallas flyktingar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.