Nakbareflektioner

Många olika nyhetsredaktioner rapporterar om Nakba-demonstrationer i arabvärlden. Araberna kallar dagen för Israels utropande för “Nakba”, katastrofen. Demonstranterna är emot fred och för krig med Israel.

När Israel bildades avgränsades en del av det arabiska folket och kallas sedan dess palestinier. De förvägras medborgarskap och lever i flyktingläger över arabvärlden. De är spjutspetsarna i arabernas kamp för att återställa katastrofen när Israel utropades.

Först prövade arabvärlden den militära taktiken och anföll israel för att förstöra det och utrota judarna i Israel. Men det fungerade inte. Därför har man istället prövat terrorns metod. När palestinsk terror drabbar Israel slår man tillbaka, vilket skapar civila offer. Denna taktik har fungerat perfekt tillsammans med västs oförmåga att granska palestinierna.

Vänstern i väst har gjort gemensam sak med palestiniernas kamp. Men vänstern kämpar inte för att palestiniernas mänskliga rättigheter i de länder där de bor. De står nu sida vid sida med arabvärlden i deras kamp för att förgöra Israel. Vad vänstern vill är oklart. Man säger inte rent ut att man vill förgöra Israel, men man blundar fullständigt för att deras nya vänner vill det.

På samma sätt blundar journalisterna i väst fullständigt för arabvärldens kamp att förstöra Israel. Journalisterna tolkar verkligheten efter journalismens värderingar i väst. I journalisternas värld vill arabvärlden inte förgöra Israel – de kämpar för demokrati och mänskliga rättigheter i en tvåstatslösning.

Elder of Ziyon tar upp hur Reuters journalist döljer de antisemitiska ramsorna som skanderas under demonstrationerna i Kairo.

Den nyblivna palestinska enigheten anses av många som ett tecken på att palestinierna vill ha fred. Oklart varför, eftersom en av organisationerna har i sina stadgar att man aldrig kommer erkänna Israel. Det räcker att Hamas’ ledare uttrycker sig på ett sätt som kan tolkas att de vill ha fred, så blir alla i journalister och politiker i väst övertygade om att de vill ha fred.

Elder of Ziyon skrev nyligen på NewsRealBlog om utvecklingen i mellanöstern just nu. Palestinierna får ett allt starkare stöd för sin sak och kämpar nu för att utropa Palestina utan förhandlingar med Israel. Nyheter24 skriver att Sverige troligen kommer stötta en palestinsk stat när den utropas.

Det tror jag med. Sveriges linje i mellanösternfrågor under Reinfeldt och Bildt är öppet anti-israelisk. Man skulle även kunna kalla den för anti-intellektuell och emot mänskliga rättigheter. Bildts linje är inte bara PK, den är så anti-Israel att den gillas av Lars Ohly.

Det finns ingen legitim världsorganisation. FN styrs i mångt och mycket av diktaturer. Diktaturerna använder FN som en plattform för att attackera väst och framför allt Israel. Men i Sverige är FN ansett som det högsta goda.

Bildt vet att svenska folket är djupt invaggat i bilden av FN som gott, och Israel som ont. Men jag måste säga att jag är skrämd över hur extrem vår regering är i sin linje mot Israel. Bildt är uppenbart intelligent – vad står Bildt för? Är han extremt naiv eller är han medveten?

Är han inte medveten om att palestinierna och arabvärlden kräver att miljoner araber ska “återvända” till Israel och genom demografi utplåna den judiska staten? Är han inte medveten om att den svenskfinansierade palestinska myndigheten hjärntvättar sitt folk att hata judar och Israel? Eller bryr han sig inte? Eller håller han med?

Sverige har i och för sig en lång tradition av att gynna skurkar med skattemedel. Och det fortsätter än idag, berättar Fredrik Segerfeldt. Ännu en stor lögn, att vårt enorma svenska bistånd gör gott i världen. I palestina finansierar vi i alla fall hat och krigshets.

Alla svenska lögner och myter om hur fina vi är kokar samman i mellanösternkonflikten. Det är skrämmande hur svårt det är för människor att se igenom kulturella föreställningar.

Jag är också beklämd över tystnaden från opinionsbildare. Kunniga, intelligenta människor håller klaffen och låter myterna leva vidare.

Varför är det ingen annan som bryr sig? Varför får hatet fortsätta? Varför får lögnerna fortsätta?

Det skulle jag gärna vilja ha svar på, men jag gissar att frågorna får stå obesvarade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.