Mer om Leila Khaled

Daniel Shatz har idag en utmärkt artikel om Leila Khaleds statsfinansierade besök på Newsmill:

Det är högst olämpligt att skattemedel nyttjas för att finansiera evenemang med flygplanskapare med kopplingar till antidemokratiska våldsorganisationer som terrorstämplats av ett trettiotal länder, däribland Sverige, EU:s samtliga medlemsstater och USA. De myndigheter, organisationer och institutioner som direkt eller indirekt understött Khaleds framträdanden i Sverige – däribland Kulturrådet, Stockholms Stad, Stockholms läns landsting och Konstnärsnämnden – bör avbryta sin samverkan med arrangörerna och återkräva utbetalda skattemedel. […]

Sveriges visumbeslut lär även denna gång få diplomatiska och politiska följer. Viseringen bör ställas i relation beslutet att 2002 neka inresevisum till Taiwans demokratiskt valde president Chen Shui-bien av farhågor för försämrade diplomatiska relationer med Kina. Medan demokratiskt valda ledare nekats inresetillstånd till vårt land är det tydligen i sin ordning att flygplanskapare turnerar landet runt finansierade med offentliga skattemedel.

I dagens Studio Ett medverkade också Dmitri Vasserman som står bakom polisanmälan av Leila Khaled. Han fick debattera mot Dror Feiler som var alldeles oerhört svamlig.

Kan ni tänka er, det kom faktiskt fram att det faktiskt är rätt sjukt att hylla en terrorist som inte ångrat sina brott och som sitter i styrelsen för en terrorgrupp.

Vad som dock inte kom fram är varför Sverige har tillåtit denna terrorist att resa in i Sverige och sprida sin terrorpropaganda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.