Men palestinierna då?

Aftonbladets Karin Pettersson har skrivit en ledartext om mellanöstern:

Nu behövs en israelisk vår. Ett nytt förhållningssätt till palestiniernas krav och nya verkliga förhandlingar för fred. En ny respekt för folkrätt och det internationella samfundet. Annars kan ytterligare en generation låsas i denna till synes oändliga dödsdans.

Som den starkare parten har Israel huvudansvaret.

Karin Pettersson är ledarskribent på Sveriges största tidning. Hon har lön för att sitta och skriva texter hela dagarna. Det är häpnadsväckande hur man kan ha så mycket möjligheter och komma fram till så lite.

Om en förhandling ska kunna äga rum måste det finnas två parter som vill ha fred. De palestinska ledarna är inte det minsta intresserade av fred. Deras grundkrav för förhandlingar är att miljoner araber ska få flytta in i Israel och på så vis utplåna Israel som judisk stat.

De har inte tagit avstånd från terror. De bränner svenska skattepengar på att lära sin befolkning hata Israel och judar.

Karin Pettersson kommenterar den nya enigheten mellan Fatah och Hamas:

För en tid sedan ingick de palestinska grupperna Hamas och al-Fatah ett försoningsavtal. Förhoppningsvis kan det palestinska samhället nu lämna splittring och inbördes strider bakom sig.

Ja, om det vill sig väl kan Hamas och Fatah enas – mot sin gemensamma fiende Isreal. Enigheten innebär nämligen att Fatah tar ett steg bort från fred och ett steg närmare öppet hat och extremism.

Även om det var så att Israel hade huvudansvaret krävs det två fredsvilliga parter för att skapa fred.

Det är häpnadsväckande hur blind man kan vara och ändå kalla sig ledarskribent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.