Gardell och Aftonbladets skamliga lögner

Idag skriver Mattias Gardell stort på Aftonbladet Kultur om Ship to Gaza, och de turkiska aktivister som dog på Mavi Marmara.

Gardell påstår att Ship to Gaza är ett projekt baserat på ickevåld. På Mavi Marmara fanns mängder med våldsamma aktivister som attackerade de israeliska soldaterna och utlöste våldet.

Men det ljuger Gardell om som en häst galopperar. Enligt honom var våldet från soldaterna  “oprovocerat”. De som dog på skeppen “avrättades”. Det står faktiskt så i artikeln, de “avrättades på nära håll”.

Nio passagerare mördades. Två av dem sköts ihjäl innan angriparna bordade fartyget. Obduktionerna visar att övriga avrättades på nära håll. De sköts i ryggen, bakhuvudet, mellan ögonen, ofta med fyra, fem skott.

Så enligt Gardell kom skeppen fredligt seglande och vips så bordade Israel, radade upp fredsaktvister och avrättade medelst nackskott. För att visa att Israel kan göra vad Israel vill:

Varför valde Israel att betrakta en internationell biståndsflotta som ett existentiellt hot som bäst möttes med massivt militärt övervåld långt ute på internationellt vatten […]

Att attackera en fredlig biståndsflotta på internationellt vatten blev ett sätt att visa världen att de kan göra vad som helst och komma undan med det

Israelvänner faller ofta i fällan att försöka motbevisa lögnerna punkt för punkt. Men det är hopplöst. Gardell är helt skamlös och blåljuger. Bland annat påstår han att Israel stiftat “apartheidlagar”.

Gardell är en typisk israelhatare, som tar alla tillfällen i akt att dehumanisera Israel. Det är en medveten strategi och har inte det minsta med mänskliga rättigheter att göra. I Gardells värld är alla medel tillåtna mot Israel.

Det funkar  bra i Sverige, där medierna har samma verklighetsbild som israelhatarna. Inga journalister klarar av att ens ställa de mest grundläggande granskande frågor till Gardell. Så stark är den kulturella bilden.

Aftonbladet Kultur har inga problem att publicera rent antisemitiska alster, så självklart får Gardell föra fram sin hatpropaganda där.

Det är anmärkningsvärt att Aftonbladet Kultur alltid hittar en ny botten att passera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.