Bildt: "Israel stjäl palestinska pengar"

Svensk Israel-Information rapporterar att Sveriges utrikesminister Carl Bildt anklagar Israel för att “stjäla palestinska pengar”. Så här skriver han på twitter den 1a maj:

Worried by reports that Israel government will steal tax money from Palestinian Authority. Unacceptable.

Svensk Israel-Information kommenterar:

Det är märkligt att utrikesminister Bildt inte kan hålla reda på skillnaden mellan att ”frysa” eller ”hålla inne” och att stjäla pengar. Det är ännu märkligare att vår högsta toppdiplomat offentligt via sin twitter kommer med ogrundade anklagelser.

Anledningen till att tillfälligt frysa de skattepengar som Israels regering samlar in åt PA är givetvis att de inte ska hamna i terroriststämplade Hamas kassavalv, eller används till vapeninköp av detta parti. Bakgrunden till denna misstanke är de närmanden som gjorts nyligen mellan de två palestinska regeringarna och beslut att förena dem till en enhetsregering.

För den som vill läsa mer om frysningen finns mer info på Ynet. Här kommenterar Israels finansminister Steinitz:

“We decided to postpone the meeting until the situation becomes clear.

“We need to know if these funds will now find their way to Hamas, possibly to fund the purchase of rockets that will then be fired on the south. The burden of proof lies with the Palestinian Authority, so show that not even one shekel is given to Hamas and funds terror.”

Oerhört skrämmande att Carl Bildt är så extrem och så ansvarslös. Man kunde tro att det var någon anonym Israelhatare som skrev av sig på nätet, men det är alltså vår utrikesminister.

Hur länge ska Carl Bildt få hållas?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.