Ove Bring: Goldstone "hjärntvättad"

Ove Bring är en folkrättsprofessor som ofta intervjuas när det kommer till mellanöstern. Bland annat är det han som ligger till grund för uppfattningen att Israel bröt mot folkrätten när de bordade Ship to Gaza. På något sätt lyckades Ove Bring få det till att Israel inte hade rätt att borda skeppen. Bring emotsades av andra professorer, som t ex Göran Lysén.

I söndagens Godmorgon Världen diskuterades Goldstones helomvändning kring sin rapport. Enligt Godmorgon Världen har det uppstått “Förvirring kring Goldstonrapporten. (sic)” Här lanserade Ove Bringe en egen teori – Goldstone verkar ha blivit hjärntvättad. Fred i Mellanöstern har transkriberat:

”Det vanliga när man erkänner misstag, i det politiska livet åtminstone, det är att man försöker minimera misstagen och säga jag gjorde visserligen fel på den och den punkten, men brukar man säga, jag hade ju åtminstone rätt på dem och på dem punkterna.

Men Goldstone säger inte det här andra ledet och det är väldigt förbryllande faktiskt. Och det indikerar att att det ju någonting har hänt i hans egen hjärna kanske.

Och hade det här varit en situation där någon rapporter hade befunnit sig i det gamla Sovjetunionen eller i Nordkorea så hade jag trott att den personen hade blivit hjärntvättad. Men det kan jag inte tro i det här fallet.”

Om det är någon som tvivlar på att Ove Bring har en ideologisk slagsida behöver den inte längre tvivla efter Brings omyndigförklarande av Goldstone. Tydligen är man sinnesförvirrad om man inte tror att Israel medvetet dödar civila.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.