Khaleds resa statsfinansierad

Jag ställde en retorisk fråga kring Leila Khaleds förstamajtal – är skattepengar inblandade i hennes besök? Johan Lundberg på Axess visar i Expressen och mer fördjupat på Axess blogg att så är fallet.

Per Gudmundson har också skrivit om PFLP och Khaled. Och idag skriver Axess blogg ännu mer:

Den feministiska ikonen, en av vår tids största politiska tänkare – och allt vad hon kallas i svenska konstnärskretsar – Leila Kahled, kommer som bekant till Stockholm imorgon fredag, närmare bestämt med flyget från Istanbul klockan 11.20. Då kan man passa på att fråga henne om den senaste konstnärliga aktion som hon har kopplingar till: massakern på familjen Vogel på västbanken. Familjen mördes, som Per Gudmundson påpekat,  härom veckan i ett veritabelt blodbad av två medlemmar i den organisation i vars styrelse Khaled sitter. Här kan man läsa vidare om massakern – eller om man i konstnärskretsar kanske hellre vill kalla morden för en konstnärlig happening?

Här kan man för övrigt ta del av en inbjudan på den högerextremistiska sajten Nationell.nu, att delta i en manifestation mot Israel organiserad av Palestinska Folkets Förening, 2009, PFLP:s svenska systerorganisation, vilken, som Gudmundson påpekar,  2008 arrangerade ett arrangemang i Uppsala där Khaled deltog via telefon.

Svenska skattepengar till terrorism och antisemitism.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.