Vilks gör opera om Andreas Malm

Det här är lite gamla nyheter, men ändå helt underbart. Lars Vilks har gjort en opera om Andreas Malm. Från SVT Debatt:

Andreas Malm,  likt påven själv betraktar sig själv som ofelbar i sina åsikter. Han är besatt av Den Stora Klasskampen och varje sak som kan propagera för den är honom behaglig. Vad bryr sig en Malm om nyanser? För Malm och hans gelikar var saken enkel: Antingen är du för oss eller emot oss. Malms ohederlighet som debattör är notorisk, skriver konstnären Lars Vilks som gjort en opera om Andeas Malm.

Vilks konstaterar att det är omöjligt att debattera med Malm, eftersom han är intellektuellt ohederlig:

Som konstnär är jag mest intresserad av att studera islamofobins estetik. För att bemöta Malm (som sagt är det meningslöst att argumentera med en som är intellektuellt ohederlig) gjorde jag för en tid sedan två smärre videor om fenomenet Malm: Andreas Malm som skulptur. Den ena är kort och direkt och lägger vikt vid Malms operamässiga begåvning. Den andra är mera komplex och handlar om växelspelet mellan konst och politik.

Här är den korta operan:

Och här är den långa:

Helt underbart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.