TT döljer attacker mot Israel

Hamas har trappat upp sin terror mot södra Israel på sista tiden. Jag reagerade i morse på att till och med TT släppte ett telegram om attackerna mot Israel. Men det var på mobilsajten det.

På SvDs huvudsida ligger ett inslag med den vanliga vinkeln – den som framställer Israel som förövare: “Barn dog i upptrappat Gazavåld“. Det blir inte mer propaganda än så här.

Konflikten mellan Israel och Hamasrörelsen, som kontrollerar Gazaremsan, har trappats upp de senaste dagarna. Under natten och kvällen innan genomförde israeliskt stridsflyg en serie attacker mot sex olika mål i Gazaremsan på måndagskvällen. Minst 19 människor skadades, enligt palestinska källor. Hamas militära gren erbjöd på måndagskvällen vapenvila sedan anfallen inletts.

Den här “konflikten” består alltså i att Hamas har förklarat krig mot Israel och medelst terror nu försöker göra södra Israel obeboeligt.

Jag har sett mycket av TT men det här var häpnadsväckande. Oerhört att “Sveriges kvalitetssajt för nyheter” publicerar den här typen av artiklar. Skamligt.

Jag rekommenderar IDF spokespersons blog och att följa dem på twitter. Se även Elder of Ziyons raketkarta för Mars.

UPPDATERING: Reuters artikel är också vinklad: Israeli tank shells hits Gaza. Men TTs artikel har tagits ett steg längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.