Nej till EU-skatt

Idag kom ett mycket olyckligt utspel från Folkpartiets tre EU-parlamentariker: Gärna EU-skatt:

Att ge EU ökade egna resurser skulle tvinga institutionerna att visa medborgarna var man vill öka beskattningen eller vilka utgifter man vill minska. På samma sätt som den som lånar pengar till en investering eller ett projekt är mer försiktig än den som får bidrag, menar vi att EU-parlamentarikers ekonomiska ansvarstagande skulle bli tydligare om pengarna kom direkt från våra medborgare och företag istället för från anonyma statsbudgetar.

Det är ett ganska absurt påstående att säga att EU skulle bli mer försiktiga med pengarna om de fick mer. Varför det?

Det är verkligen beklagligt att se hur duktiga EU-parlamentariker som Olle Schmidt blir förblindade av sin EU-positiva attityd. Johan Ingerö är förbannad (med all rätt):

Tycker du att EU har för lite att säga till om? Tycker du att du betalar för lite skatt varje månad? Känner du en frustande längtan efter fler och större överstatliga projekt, med oklara syften och usel målstyrning? Känns det här med tre beskattningsnivåer lite i underkant, lite väl nittonhundratal liksom? Och lyckas du på något sätt kombinerade dessa åsikter med att kalla dig liberal?

I så fall är du förmodligen en inbiten folkpartist

Jag är verkligen en EU-vän. Men EU-projektet går på många sätt åt helt fel håll. Men detta ser inte fp:s europaparlamentariker. Man har blivit förblindade och älskar dagens EU mer än den ursprungliga Europatanken.

Men de får mothugg av Mathias Sundin, oppositionsråd i Norrköping: EU-skatt, nej tack!

Vem tror att en inledningsvis liten EU-skatt kommer att förbli liten? Kanske skulle den inledningsvis till och med bli en mindre börda för Sveriges skattebetalare än nuvarande avgift till EU. Men det kommer inte att stanna där. För mig räcker det gott och väl med de skatter jag redan betalar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.