Klarspråk om invandring

Fredrik Segerfeldt skriver bra om barnfattigdomen som ett integrationsproblem. Att barnfattigdomen ökar beror på att det kommer hit människor med låg utbildning som slås ut på vår hårt reglerade arbetsmarknad:

Med detta vill jag INTE säga att vi ska minska invandringen. Tvärtom. Däremot kan vi inte fortsätta att låtsas som att det går att upprätthålla kombinationen av höga trösklar in på arbetsmarknaden (LAS, höga lägstlöner, hög skatt även på låga inkomster samt höga bidrag) och omfattande invandring från u-länder.

Min lösning är klar: reformera LAS, sänk skatten på arbete drastiskt (inklusive löneskatter), ta bort fackets monopol på lönebildning, sänk bidragen. Och så en dynamisk företagarpolitik som suger upp arbetskraft. Detta kommer dock att skapa ökade inkomstskillnader, något sosseriet inte kan acceptera.

Eller så kan vi stänga gränserna…

Dessa är alternativen när det kommer till invandringen. Det är inte bara sossarna som vägrar inse detta – alla partierna utom Sd låtsas som det regnar.

Se även Per Gudmundson som pekar på samma problematik i ett bra ledarstick om finliberalernas vurmande för Kanada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.