Förföljelser av kristna = religionsbråk

Idag har TT kablat ut nyheten om “religionsbråk” i Egypten:

Minst tretton människor har dödats och 140 skadats i sammandrabbningar mellan kristna och muslimer i Kairo. Utbrottet av religiöst våld är det värsta sedan president Mubaraks avgång den 11 februari.

Under upproret mot Hosni Mubarak präglades relationen mellan kristna och muslimer av solidaritet. Men under de senaste dagarna har den långvariga konflikten blossat upp igen och i helgen brändes en kyrka ned i södra Kairo[…]

Bassem Samir, politisk aktivist och bloggare i Kairo, säger på telefon till TT att han inte vet om de var muslimer, men att våldet snabbt eskalerade:

– Det var väldigt många sammandrabbningar med skarp eld från den andra sidan, inte från de kristna. De flesta är nu på sjukhus med kulor i kroppen.

Även P1-morgon tog upp ämnet under rubriken “Kopter protesterar i Kairo“:

I Egypten har spänningen mellan kristna kopter och muslimer ökat drastiskt, efter att muslimer satt en kyrka i brand. Kopterna demonstrerar nu i Kairo och kräver ett slut på attacker och diskriminering.

Av någon anledning vill inte medierna säga vad som har hänt: Muslimer har attackerat kristna i Egypten. Varför omskrivs detta som “religionsbråk”? Var det kopternas fel att deras kyrka brändes ned och att de attackeras?

Elder of Ziyon skrev tidigare om detta.

För mig framstår händelserna i Egypten som en logisk fortsättning på förföljelser av kristna i Irak. Det handlar om utrensning. På 40-talet drevs judarna bort, nu är det de kristnas tur.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.