DLD: Ännu ett borgerligt svek

Idag har riksdagens borgerliga majoritet röstat för ännu mer övervakning. Som tur är stoppades detta av v, mp och sd, omröstningen är bordlagd i ett år.

Tidigare integritetsvänner som Federley och Annie Johansson är numer vana att rösta ja till övervakning. Men idag har vi fått nya svikare, till exempel Maria Abrahamson (som särskilt lyft fram integritetsfrågor) och Johnny Munkhammar.

Munkhammar förklarar på sin blogg att han är emot förslaget, men att han ändå röstar ja (vilket han gjorde).

Jag vet inte hur Munkhammar tänker. Ska det vara någon slags ursäkt att han inte gillar förslaget? I så fall finns det ett alternativ – man kan rösta nej. Alternativt kan man hålla klaffen och rösta ja. Men att rösta ja och försöka försvara det är bara patetiskt.

Det finns inga försvar för att rösta ja till massövervakning. Vår borgerliga regering har trots detta gjort det till en profilfråga. Och våra liberala kandidater verkar tycka att detta är helt OK.

Mathias Sundin kommenterar:

Jag tycker alla de som trycker på ja-knappen idag ska våga erkänna varför de gör det. Låtsas inte att ni är så oerhört negativa till direktivet om ni röstar ja. Jag tror att ni säkert är skeptiska, fick ni bestämma helt själva skulle ni inte införa direktivet – men ni tycker inte det är tillräckligt viktigt för att ni ska stå upp mot partipiskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.