Butler 2.0: Hämtmat i förskolan

Eric Erfors i Expressen briljerar i dagens ledarartikel. Carin Jämtin blev med rätta utskrattad för sitt butlerförslag, men hon har inte släppt tankegångarna på “smarta” offentliga tjänster:

Partisekreteraren vill ha en storstadspolitik som “ökar friheten” och där ett sätt kan vara att stressade småbarnsföräldrar får möjlighet att köpa hem färdigmat från förskolan!
Alla vi som i vår enfald trodde att det faktiskt fanns gränser för hur mycket livet ska läggas till rätta har fel. Dunderfel.
Någon politisk assistent till Jämtin kan möjligen upplysa henne om att i verkligheten – utanför tjänsterummet – finns det något som kallas närbutik. I närbutiken finns redan ett rikt utbud av denna så kallade färdigmat, och av allt bättre kvalitet.

Att socialdemokraterna valde Carin Jämtin på en så central post som partisekreterare är något av ett mysterium. Med detta utspel bekänner hon återigen färg.

Även Veronica Palm har tänt på idén med hämtmat i förskolan:

– Vi behöver bygga in de sociala relationerna istället för att uppmuntra till att köpa dem externt. Hälsosam hämtmat som lagas i förskolan kök […] kan vara ett sätt

Härligt med sossarnas “smarta” tänk. Jämtin och Palm. vilket radarpar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.