Westander mot Israel

Dagens Media rapporterade för någon dag sedan att svenska PR-byråer inte ville jobba med Israel. PR-byrån Westander kommenterade sitt ställningstagande:

– Vi har inga principiella invändningar mot att bistå ett demokratiskt land med pr-stöd. Men vi skulle inte kunna tänka oss att ta ett uppdrag som handlar om att göra pr för Israel, säger byråns vd Patrik Westander och fortsätter:

– Orsaken är att Israel ockuperar palestinskt land, i strid med internationell rätt och flera FN-resolutioner.

Jag har kontaktat Patrik Westander via epost för att få en förklaring till vad han menar mer i detalj. Vilka landområden är det han tänker på, vilken del av internationell rätt och vilka FN-resolutioner?

Jag har tyvärr inte fått något svar än från Patrik Westander. Det vore klargörande att höra mer i detalj hur man resonerar, när man som PR-byrå går ut och gör ett politiskt ställningstagande av den här typen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.