Vänsterkritik av vänsterns islamistflört

Daniel Suhonen från SSU-tidskriften Tvärdrag skriver idag en väldigt intressant debattartikel i Aftonbladet:

Efter Hamas seger i Gaza var det naturligt att försvara palestiniernas rätt att välja ledare mot bombliberalernas selektiva demokratisyn, men bör man som socialist aktivt försvara organisationer som vill skapa islamistiska stater? I alla fall är det inte förenligt med min bild av socialismen. Den förutsätter sekularitet.

Mycket intressant att Suhonen vågar tänka så fritt. Han vågar se att islamismen knappast innebär något socialistist drömsamhälle.

Johan Lundberg påpekar att Suhonen blir mer än lovligt svamlig när han bland annat lastar nyliberalism för rasism. Hursomhelst tycker jag Suhonen ska ha stor heder för sitt tänkvärda inlägg. Det borde inte vara en höger-vänsterkonflikt att säga att demokrati är rätt och islamistisk diktatur är fel.

UPPDATERING: Andreas Malm och Daniel Suhonen debatterade i dagens Studio Ett. Debatten blev rätt kass, eftersom Daniel Suhonen var rejält på defensiven. Andreas Malm menade att han endast har tagit ställning för Hamas rätt att försvara sig.

Det är en uppenbar efterhandskonstruktion. Andreas Malm har bland annat poserat i Hizbollah-tshirt och drömmande beskrivit Hamas som en “nationell befrielserörelse“. Se Copyriot.

Malms argumentation kan kort sammanfattas som att Suhonen ska hålla käften, eftersom han borde förstått att Malm egentligen varit kritisk mot Hamas, trots att han stöttat dem.

Återigen, heder åt Suhonen som vågar kritisera sina åsiktsfränder och tänka fritt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.