Dubbelmoral & vänsterkultur

Idag har Fredrik Segerfeldt skrivit en bra debattartikel på Newsmill om Liljewalchs vårsalong. Riita Vaininonpää jämför där Fredrik Reinfeldt med Hitler. Utställningen har föga förvånande satts samman av några präktiga vänsterskägg, och Segerfeldt har ledsnat:

Liljevalchs är en del av Stockholm stad. Konsthallen får varje år 16 miljoner kronor av huvudstadens skattebetalare. Liljevalchs bör dra tillbaka Vainionpääs broderi. Det handlar inte om censur. Vainionpää har naturligtvis rätt att sy vad hon vill, och även att visa upp det. Men jag vill inte vara med och betala för skiten.

Jag är kritisk till offentligt kulturstöd, och självklart är jag mer kritisk till vänsterkonst. Jag vet inte om jag tycker att Liljevalchs ska dra tillbaka utställningen. Liljevalchs ledning väljer själva om man vill göra sig kända som en plattform för kommunister. Framför allt tycker jag att alliansbashande av den typ som Liljewalchs visar är oerhört tråkig och dålig konst.

Men som läsare av denna blogg säkert känner till finns det mer att reagera över. Nyligen fick Mathias Sundin skäll av den samlade liberala intelligentisan eftersom han kritiserat en utställning på precis samma sätt som Fredrik Segerfeldt. Den starkaste kritikern av alla då hette Fredrik Segerfeldt.

Mathias har skrivit om händelsen:

Det kanske inte är så konstigt. Men kom då ihåg följande debattartikel, också på Newsmill, under rubriken “När israeler och judar häcklas struntar liberaler i yttrandefriheten“:

“Och så har nu Mathias Sundin, kommunpolitiker i Norrköping, stoppat delar av en en utställning på ett bibliotek, för att den enligt honom var rasistisk och därmed stred mot bibliotekets regler.Hyckleriet har fått ett nytt ansikte.

Segerfeldt menade att jag i andra sammanhang var för yttrandefrihet, men hade en annan standard när det kom till judar.

Nu skriver samme Segerfeldt så här:

“Liljevalchs är en del av Stockholm stad. Konsthallen får varje år 16 miljoner kronor av huvudstadens skattebetalare. Liljevalchs bör dra tillbaka Vainionpääs broderi. Det handlar inte om censur. Vainionpää har naturligtvis rätt att sy vad hon vill, och även att visa upp det. Men jag vill inte vara med och betala för skiten.”

Hallå? Jag fattar nada! När jag kritiserar en utställning i en offentlig byggnad för rasism och påpekar att det strider mot bibliotekets regler, då ger jag hyckleriet ett nytt ansikte. Och nu gör Segerfeldt samma sak… men då är det inte hyckleri?

Sundin säger också något viktigt:

Jag inväntar nu en kör av fördömanden av Segerfeldt från Sakine MadonExpressens ledarredaktionSanna RaymanMattias Svensson, med flera som gick loss mot mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.