Antidemokraten Feiler hyllas

Läste i dagens Corren en recension av Dror Feiler och hans fru Gunilla Sköld Feiler:

Däremot kan besökaren uppleva hur det var att delta i Ship to Gaza i en installation med fyra monitorer som redovisar olika faser i denna humanitära resa.

Denna “humanitära” resa, som finansierades av kända antisemiter och genomfördes tillsammans med turkiska högerextremister. Denna “humanitära” resa som marknadsfördes som ickevåld, men som i verkligheten var ett reguljärt angrepp på Israel.

Gemensamt för båda konstnärerna är ställningstagandet för den förtryckta människan och för demokratiska värden, inte minst yttrandefriheten. I en liten video kan vi följa en fängslad palestinsk poet, som inte får skriva sina dikter utan tvingas göra det med en osynlig skrift, som sedan kan framträda på papperet med hjälp av värme. Det fria ordet kuvas inte så lätt, inte ens i ett fängelse.

Tror ni att den stackars palestiniern som Feiler uppmärksammar finns i Palestina? (Där råder nämligen diktatur och ingen yttrandefrihet finns.) Skulle inte tro det.

Dror Feiler har vigt sitt liv åt att kämpa mot demokratin Israel, sida vid sida med antisemiter och antidemokrater från hela världen. Självklart leder detta till frikort på kultursidorna.

Det är sjukt, tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.