Mp och V stoppar datalagringen?

Maria Ferm rapporterar på sin blogg att Miljöpartiet och Vänsterpartiet nu kräver en minoritetsbordläggning av Datalagringsdirektivet:

– Det vore oacceptabelt att införa ett direktiv med så långtgående inskränkningar av integriteten och de mänskliga rättigheterna. Nu ger vi istället regeringen chansen att få direktivet prövat i Europadomstolen. Detta är något regeringen borde ha gjort för länge sedan, säger Jens Holm (V), riksdagsledamot och ersättare i Justitieutskottet.

– Vi har ett ansvar som politiker att värna demokratin, så det här beslutet är viktigt. Vi vill att regeringen agerar för att driva ärendet till Europarådets domstol, avslutar Maria Ferm (MP), ledamot i Justitieutskottet.

Vänsterpartiet är inga liberala förkämpar, men Miljöpartiet kliver nu fram med stormsteg som ett alternativ för liberala mittenväljare. Det togs upp i Folkpartiets valanalys att Mijöpartiet tar väljare för Fp, det ser ut att bli en fortsatt tendens.

Frågan om datalagringsdirektivet är ideologisk. Det är oerhört uppfriskande att se partier som tar i liberala ideologiska frågor. Att det är Miljöpartiet som känns inte kul som folkpartist – men äras den som äras bör.

I frågan om övervakning är Miljöpartiet det liberala alternativet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.