Judar avråds att resa till Malmö

Simon Wiesenthal-Centret går nu ut med en varning till judar att inte resa till Malmö på grund av antisemitismen där:

The Simon Wiesenthal Center, a leading Jewish Human Rights NGO, has announced it is issuing a travel advisory concerning Sweden due to harassment of Jewish citizens in the southern city of Malmo, the third largest city in Sweden. The decision was conveyed to Swedish Justice Minister Beatrice Ask, by Rabbi Abraham Cooper, the associate Dean of the Center and Dr. Shimon Samuels, Director of International Relations, during a wide-ranging meeting in Stockholm, earlier today.

“We reluctantly are issuing this advisory because religious Jews and other members of the Jewish community there have been subject to anti-Semitic taunts and harassment. There have been dozens of incidents reported to the authorities but have not resulted in arrests or convictions for hate crimes”, he added. “A contributing factor to this decision has been the outrageous remarks of Malmo mayor Ilmar Reepalu, who blames the Jewish community for failing to denounce Israel. The travel advisory urges extreme caution when visiting southern Sweden.

Så djupt har Sverige sjunkit.

Dr. Samuels urged Sweden to strengthen the security of all Jewish institutions, adding “ It is unacceptable in a democracy committed to protecting its citizens, that the Swedish Jewish community is forced to pay for necessary upgraded security measures to safeguard their lives and property,” he said.

Frågan är om regeringen kommer göra något. Fredrik Reinfeldt har varit undfallande mot Ilmar Reepalus aktioner tidigare, och kommer nog så fortsätta.

Kommer Folkpartiet agera?

UPPDATERING: Nu har nyheten kommit ut i svenska medier, till exempel Expressen. Ilmar Reepalu kommenterar:

Malmös kommunalråd, Ilmar Reepalu, är irriterad över varningen, som han tycker är baserad på felaktigheter. Han anser också att han är felciterad när de gäller de kontroversiella uttalandena.
– Jag tycker att en organisation alltid ska ha korrekt information, därför vill jag bjuda in dem till Malmö så att de kan få se direkt vad som händer i staden och prata med den judiska församlingen, säger han.

Hur tror du att det här påverkar bilden av Malmö?
– Uppriktigt sagt så vet jag inte hur det påverkar Malmö. Malmöborna har sin bild av och de vet vad som sker. Det här är den internationella bilden som man får ut, därför vill jag att Simon Wiesenthal-centret ska ha korrekt information.

Klart Ilmar Reepalu vet bättre än Malmös judar hur deras situation är. Judarna ska lyssna på Reepalu när han berättar hur de har det!

Förlåt min raljans, men det är så uppenbart att Ilmar Reepalu struntar i Malmöjudarnas situation. Han är mer intresserad av att ta politiska poänger på stadens blommande antisemitism.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.