Intressant dokumentär om rasism

Såg precis Lena Sundströms dokumentär om Sd – “Dom kallas rasister“. Det var en annorlunda film där socialdemokraten och journalisten Sundström fokuserade på Sverigedemokraternas väljare, hur de är och vad de känner.

Det som slog mig var hur Sundström respekterade de människor hon mötte. Det fanns ingen hätsk stämning eller skambeläggning. De intervjuade fick respekt och lägga fram sin åsikt. Sen tog Sundström själv fram fakta och motbevisade vissa åsikter.

Det var en annorlunda dokumentär som inte kom med så många raka svar. Men den öppnade för ett samtal som jag verkligen har saknat. Bort från skambeläggning och fingerpekning och mot en öppen diskussion och respekt.

Den diskussionen har saknats i Sverige och jag är övertygad om att Sverigedemokraternas framgångar beror till stor del på det.

Dokumentären finns på Tv4play och Youtube.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.