Ingen extremism, sa Benaouda

Johan Lundberg på Axess skriver om ordföranden för Sveriges Muslimska Råd, Helena Benaouda, och hennes blindhet inför extremism:

Nu visar det sig dock att en av de svenskar som blev gripna tillsammans med Gezhali också är häktad för det planerade terrorattentatet mot Jyllands-Posten. Munir Awad heter han, och han var åtminstone tills helt nyligen sambo och har barn med Safia Benaouda[…] som därtill är dotter till Helena Benaouda – den senare ordförande i Sveriges muslimska råd.

Här, i SVT:s Debatt,  kan man se Helena Bonaouda kommentera själmordbombaren Taimour Abdulwahab. Det märkliga i sammanhanget är att Helena Benaouda i programmet inte får en enda fråga om hennes dotter och svärson, vilket kanske inte hade varit helt långsökt med tanke på att hon uttalar sig om den påstådda avsaknaden av radikal politisk islamism i Sverige.

Eller mer kortfattat som Nima Dervish skriver:

Den 19-årige sambon Safia Benaouda är dotter till ordföranden i Sveriges Muslimska Råd. När vi bägge två var på SVT Debatt om självmordsbombaren i Stockholm, sa hon att hon aldrig hade stött på extremister. Har hon aldrig träffatsin egen svärson?

Helena Benaouda har förlorat all eventuell trovärdighet som demokratisk ledare. Har Sveriges Muslimska Råd förtroende för henne?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.