Företaget A4 stöttar extrem organisation

Dagens Media rapporterar att företaget A4 skänker cement till Ship to Gaza inför deras nästa resa. A4 är ett företag verksamma inom tidningsdesign. Så här säger företagets vd Palle Andersson:

Varför gör ni detta?
– Varje jul brukar vi skänka något till ett bra ändamål. Förra året skickade vi iväg en vattenpump till en by i Tibet, genom Actionaid. Och i år pratade vi om olika saker som man kan stödja och vi beslutade oss för att stödja Ship to Gaza, säger A4:s vd Pelle Anderson.

Varför just Gaza?
– Här lever människor under vidriga förhållanden. Gaza har ju beskrivits som världens största fängelse. EU, FN – alla fördömer det. Men ingen jävel gör något åt det. Då tänkte vi att det här är ett bra sätt att hjälpa dem.

Ship to Gaza framstår säkert för många som en välgörenhetsorganisation, helt uppenbart ser företaget A4 det så. Men det finns många besvärande fakta kring Ship to Gaza:

  • Organisationen finanseras av antisemiter, som både svenska kommittén mot antisemitism och SvDs ledarsida rapporterat om.
  • Man samarbetade under förra konvojen med fascister från tyska BPP, som tysk public service rapporterat om i ett inslag.
  • Organisationen använder våldsamma metoder, trots att man marknadsför sig som anti-våld. Under förra årets konvoj knivhögg man och misshandlade svårt israeliska soldater.

Varför väljer ett företag som A4 att samarbeta med en organisation som agerar som Ship to Gaza? Den cement man väljer att skänka kan dessutom missbrukas av Hamas, som styr Gaza. Hur ser A4 på det, kommer man att vidta några åtgärder för att se till att detta inte sker?

Jag har kontaktat A4 för att få svar på dessa frågor. Jag tycker bloggläsare också ska maila A4. Kontaktinfo finns här.

För mer info, se min gamla newsmillartikel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.