Avskaffad värnskatt räcker inte

Igår intervjuades Jan Björklund i SvD om borgerlighetens utmaningar. Det är en mycket intressant intervju, där Jan Björklund pratar om framtiden.

– Det är väldigt bra om idédebatten tar fart. Den behövs. Vi har vunnit valet och har en framgångsrik krishantering bakom oss och risken är påtaglig för att det ger en mätt attityd. Sverige kommer väl ut ur krisen jämfört med många andra länder, och då kan det lätt sprida sig en känsla hos oss av att ingenting nytt egentligen behöver göras

Han berättar också om vilka områden där han ser att politiken behöver förändras:

Vi behöver gå från fördelning till tillväxt. Fördelningsfrågan har haft ett enormt starkt grepp om svensk politik och det gäller alltjämt även med vår egen regering. Självklart ska vi bry oss om fördelningsfrågor även i framtiden, men de kan inte dominera som hittills. Vi behöver gå från en kollektiv syn till en mer individuell, och vi behöver mindre av ett nationellt och mer av ett internationellt sätt att organisera oss och se på världen. Vi behöver förskjuta vårt tankefokus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.