Tåghaveri igen

Jag är något av en självplågare som trots allt strul fortfarande åker tåg. Men idag är det dags igen. Jag är på väg mot Köping för att delta på en 30-årsfest och har fått uppleva ett tåghaveri av stora mått.

Tåget avgick från Linköping men stannade i Katrineholm, där blev vi stående i 30 minuter. Sen fick vi gå på ett X2000 till Flen. Där stod ett tåg som vi gick på. Ingen information. Tavlan på perrongen uppdaterades med tider som kom och gick.

Efter 45 minuter kommer tågpersonalen – tåget hade varit tomt hela tiden. Tågpersonalen blev nämligen frånåkt i Katrineholm.

Detta är alltså ett gemensamt haveri från Trafikverket och SJ. Trafikverket klarar inte att leverera tågbanor som går att använda och SJ klarar inte ens att transportera personalen till tågen.

Jag har veckopendlat till Karlskrona en tid och kan meddela att X2000 från Stockholm mot Malmö har varit försenat varje måndag i fyra veckors tid.

Tågtrafiken i Sverige fungerar inte – det är dags för alliansen att ta ansvar. Focka SJs ledning om det krävs, och rusta för guds skull upp tågnätet!

Jag har blivit lovad taxi från Kolbäck till Köping, och jag kommer såklart få pengarna tillbaka. Men efter en sådan här upplevelse behövs mer om man ska känna sig kompenserad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.