Ship to Gaza och antisemitismen, igen

Svenska Kommittén mot antisemitism har granskat Ship to Gaza och hittat ytterligare kopplingar till antisemitism. Man finansieras av antisemiten Mahathir Mohamed och hyllar dennes “passion för rättvisa”.

Vidare från SKMAt:

På Free Gaza Movements hemsida kan man läsa: ”Det mesta av världens media kontrolleras av den israeliska lobbyn”. Citatet tillhör Sameh Habeeb som driver Palestine Telagraph, en nättidning baserad i Storbritannien som gång på gång lägger upp antisemitiskt material. Bland annat har man publicerat förnekande av Förintelsen, en video med den tidigare Ku Klux Klan-ledaren David Duke, anklagelser om att Israel stal organ på Haiti i samband med jordbävningen, och påståenden om att sionister låg bakom första och andra världskriget. På Free Gaza Movements hemsida är den här nättidningen den rekommenderade nyhetsportalen.

Grekiska Ship to Gaza stoltserar på sin hemsida med ett samarbete med Gilad Atzmon som är ökänd för sitt judehat och bland annatuppmärksammats av SKMA 2007 då Folket i Bild och socialdemokratiska Broderskapsrörelsen bjöd honom till Sverige. Atzmon hävdar att det antisemitiska falsariet Sions vises protokoll beskriver verkligheten och att ”judisk mentalitet” med ett ord kan definieras som ”herravälde”. I annonseringen till en aktivitet anordnad av grekiska Ship to Gaza med Atzmon i april står även Mattias Gardell, ordförande i svenska Ship to Gazas styrgrupp, med som talare.

På den turkiska koalitionspartnern IHH:s hemsida kan man läsa att ”Gaza är platsen där Judar, sionismen besegrades”. På Al-Jazeera (29/5) visades ett inslag där aktivister på organisationens fartyg sjöng antijudiska kampsånger. IHH samarbetar med Hamas. Det turkiska högerextrema partiet BBP (Stora Unionspartiet), vars grundare var medlem i den militanta fascistiska gruppen Grå vargarna, hade representanter med på båten.

Armenian Weekly återfinns bilder av turkiska demonstranter som i svallvågorna efter bordningen av Mavi Marmara önskar sig Hitler tillbaka.

Hur svarar Ship to Gaza på detta? Genom att avvisa alla anklagelser om antisemitism med en film från en antisemitisk sajt. Jonathan Leman:

Som kronan på verket bakar StG Malmö in ett filmklipp som är tänkt att styrka att SKMA egentligen är ute efter att tysta kritik mot Israel. Filmklippet kommer från Gilad Atzmons hatfyllda sajt Palestine Think Tank, en sajt StG Malmö även tidigare länkat till. Ridå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.