Magasinet Neo briljant om FN

Neo-veckans magasin på pressbyrån
Veckans magasin på pressbyrån

Dick Erixon skrev mycket positivt om senaste Magasinet Neo, och jag tänker inte säga emot. Nya Magasinet Neo är brännhett. Den artikel som jag framför allt reagerar på är den om FNs råd för mänskliga rättigheter, skriven av Paulina Neuding.

Det handlar om den bulgariska sjuksköterskan Kristyana Valcheva som blev fängslad i Libyen och falskeligen anklagad för att ha smittat människor med HIV. För att få den fria verkade Bulgarien för att få in Libyen i rådet, och nu sitter de där tillsammans med Iran, Kuba, Kina m fl

FNs råd för mänskliga rättigheter är en skam som på ett mycket tydligt sätt illustrerar problemet med Förenta Nationerna – diktaturer jämställs med demokratier. Hälften av medlemmarna i FN är brottslingar som kränker mänskliga rättigheter på löpande band.

Neos artikel är viktig av flera skäl. För det första har FN en extremt stark ställning i Sverige. Det hyllas som ett uttryck för fred och samförstånd. Neos artikel visar hyckleriet i detta.

Inga svenska journalister är intresserade av att skildra detta faktum, men citerar gärna FNs råd för mänskliga rättigheter när de skickar ut en av sina ändlösa attacker på Israel. Nu har attackerna på Israel dock minskat, nu är det endast hälften av resolutionerna som riktas dit.

Jan Eliasson var med och instiftade rådet för mänskliga rättigheter, men han är inte intresserad av att kommentera när Neo söker honom.

En annan text som jag reagerade på var en osignerad text om att miljövännerna tappat hoppet efter Köpenhamn, och att detta är en positiv sak. Något jag skriver under på till 100%. Men jag skulle gärna vilja veta om Mattias Svensson var med och skrev denna text, eftersom han röstade på Miljöpartiet och verkar vara mycket nöjd med detta.

Man kan inte vara en trovärdig liberal kritiker av miljörörelsen när man lägger sin röst på densamma.

Utöver detta var texten om svensk offentlig förvaltnings twitterkurser riktigt kul. Man skrattar och skrattet fastnar i halsen.

Ytterligare bra texter var den om lagen om hets mot folkgrupp, samt texterna om socialdemokratin.

Mycket läsvärt nummer av Neo, spring och köp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.