Corren: Sd ett högerextremt parti

Östgöta Correspondenten är normalt sett en mycket bra lokaltidning. Men ibland ballar tidningen ur och bjuder på politiskt korrekta temareportage på nyhetsplats. Tidigare har vi fått ett stort reportage om klimathotet, och idag fick vi fyra uppslag om de främlingsfientliga partierna i norden. (Reportaget är ej online.)

Dessa partier är alltså Dansk Folkeparti, Fremskrittspartiet och våra egna Sverigedemokrater som nyligen valts in i riksdagen. Från reportaget:

Det var många som tappade fotfästet när det stod klart att Sverigedemokraterna skulle ta plats i riksdagen […] Kanske var det för att vi inbillat oss att vi var immuna mot högerextrema partier.

Corren utmålar alltså Sverigedemokraterna som högerextrema – i klass med nazister och fascister. Det är så dumt så man storknar.

Sverigedemokraterna är ett nationalistiskt och främlingsfientligt parti. De har en restriktiv syn på invandring och demoniserar muslimer. Men medias skriverier kring Sverigedemokraterna blåser upp deras politik på ett sätt som inte motsvarar verkligheten.

Jag har inte tidigare sett någon som går så långt som Corren. Det är absurt att likställa Sd med nazister och fascister. Det är vilseledande och stötande mot alla de människor som har röstat in Sd i riksdagen. Och det är direkt kontraproduktivt om man vill minska främlingsfientligheten.

Jag läser Corren för att få bra bevakning av lokala nyheter – inte politiskt korrekta temareportage kring sådant som engagerar journalister. Jag vill läsa vad som händer i Kinda, inte journalisters fantasier om vad Sverigedemokraterna står för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.