Äventyrsbad eller vård av gamla?

Thomas Idegard skriver en viktig fråga på Newsmill: Vill kommunpolitikerna verkligen satsa på äldrevården?

“Med en stor och resursrik kommunsektor, som vill fortsätta ta ut skatter på nuvarande nivåer och fortsätta rulla pengar till nästan allt som tänkas kan, blir konsekvensen förmodligen att denna dubbla nedrustning fortsätter. Extremfallen i Socialstyrelsens undersökning härom veckan blir fler. Kommunpolitikerna fortsätter att reflexmässigt skylla på resursbrist, medan exempelvis de skattebetalda multiarenorna och äventyrsbaden fortsätter växa upp ur marken. Vi medborgare kan, som väljare, stoppa detta. Men vill vi? Politikernas bristande vilja och förmåga faller slutligen och ytterst tillbaka på oss själva.”

Mycket viktig artikel av Idegard. Kommunerna är som gökungar och gapar efter mer, mer, mer. Regeringen öser på och kommunerna pytsar ut pengarna till vad som faller dem in.

Kommunernas viktigaste uppgift är vård, skola och omsorg. Men kommunpolitikerna tänker inte så, utan priorterar även i dåliga tider att lägga pengar på jättelika skrytprojekt som arenor eller äventyrsbad.

I Linköping vill alla politiska partier lägga en halv miljard på ett badhus. I Norrköping brände politikerna runt 300 miljoner på en upprustning av stans väl fungerande fotbollsanläggning för att sedan sälja hela klabbet till IFK Norrköping för en spottstyver.

Jag har suttit i kommunfullmäktige i Norrköping och vet hur tugget går. Ingen bryr sig om vad politikerna gör. Därför blir prioriteringarna därefter.

Norrköpingsborna valde om s-styret i Norrköping, trots att man prioriterade ett skrytbygge samtidigt som man sparkade folk i hemtjänsten.

Vi får de politiker vi förtjänar. Och de politiker vi har ska inte ha mer pengar – de behöver lära sig att prioritera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.