Antisemit på Aftonbladet Kultur

Idag på Aftonbladet Kultur återkommer en ful fisk till mediesveriges mittpunkt – Johannes Wahlström. Han deltar i Aftonbladets granskning av Bonnier.

Vem är då denne Wahlström? Lisa Abramowitz berättar på Newsmill:

Johannes Wahlströms hat och lögner har gjort honom till persona non grata hos alla andra svenska redaktioner med journalistisk ambition och integritet. Det mest flagranta fallet var den stort uppslagna artikeln “Israel styr svenska medier” i vänstertidningen Ordfronts decembernummer 2005.

Artikeln som tydligt reproducerar traditionella antisemitiska föreställningar, byggde också – skulle det visa sig – på förfalskade och förvanskade citat av svenska Mellanösternkorrespondenter som Cecilia Uddén, Lotta Schüllerqvist, Peter Löfgren http://www.expressen.se/debatt/1.299852/peter-lofgren-sa-blev-jag-lurad-av-ordfronts-reporter m.fl […]

Wahlström fick dock omedelbart stöd av Åsa Linderborg i Aftonbladet. Linderborg menade att denne visserligen begått några journalistiska misstag, men reste inga principiella invändningar mot den “tes” han torgfört (17/1 2006).

Wahlström publicerar också sina artiklar på den extremt antisemitiska hemsidan “Israel Shamir”. Mannen bakom sidan är känd under namnenIsrael Shamir, Jöran Jermas, Robert David och Schmerling och råkar dessutom vara Johannes Wahlströms far.

Aftonbladet Kultur har tidigare fått kritik från SKMA för sin famösa hittepåtext om hur israeliska soldater skördar organ från palestinska pojkar och säljer till rika judiska rabbiner.

Jonathan Leman och Charlotte Wiberg skrev tidigare om hur Aftonbladets organstory inte är ett olycksfall i arbetet utan bara ett ytterligare exempel på hur Aftonbladet reproducerar antisemitiska myter.

Det är läge för Åsa Linderborg att ta nästa steg in på Bonniergranskningen. Varför inte damma av förståelsen för vanföreställningen om judisk mediemakt, som hon tidigare gjort? Och vem kan passa bättre som vapendragare i detta än Jonathan Wahlström.

Det står mer och mer klart att Aftonbladet Kultur är den nya antisemitismens främsta plattform i Sverige.

UPPDATERING: Se även Aron Flam: Därför har Åsa Linderborg fördomar om judar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.