Svartvit integrationsdebatt

Reaktionerna på Sd:s intåg i riksdagen handlar inte om integrationspolitik. Det handlar om positionering och försvar av en svartvit världsbild. Det gäller att visa att man inte tillhör “rasisterna”, och det bästa och tryggaste sättet är att attackera “rasisterna.”

Johan Ingerö har pekat på klassperspektivet i den här kritiken. Många av Sd:s väljare finns i förorter med mycket invandrare. Man har inget jobb och känner sig otrygg, eftersom brott inte klaras upp. Då kommer främlingsfientligheten som ett brev på posten. Ingerö:

Så hur hanterar då Södermalms välbeställda chicvänster de 300 000 personer som av ungefär dessa skäl röstat in Sverigedemokraterna i riksdagen? Genom att gå till Sergels torg och demonstrera mot dem. Demonstrera mot […]människor som i grund och botten är offer för destruktiv bidragskultur och flummig brottspolitik. Sällan har det nya klassamhället – den mediala storstadsklassen mot resten – illustrerats så tydligt.

Jag är personligen mycket stolt över vår svenska arbetskraftsinvandring. Så tycker jag invandring ska fungera – i princip öppna gränser för de som kommer hit och jobbar. Men jag är mer osäker på asylinvandringen.

Det duger inte att vi har mängder med människor som kommer till Sverige och hamnar i utanförskap. Fungerar inte integrationen blir den naturliga reaktionen att minska asylinvandringen, även om man i grunden tycker att asylinvandringen bör vara hög.

Idag kan integrationsdebatten kort sammanfattas så här: De etablerade partierna och medierna menar att den svenska integrationspolitken är bra, och att alla som har något att invända är rasister. Sverigedemokraterna säger att den svenska integrationspolitiken är dålig och lösningen på detta är att stoppa invandringen.

Jag tycker inte att “etablissemanget” har rätt och jag tycker inte att Sd har rätt. Jag hävdar med emfas att detta är en legitim ståndpunkt,

För att tala med CUF: Integrationsdebatten är ett jävla skämt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.