Har det brunnit i Bildt?

Ynet rapporterar att Carl Bildt återigen varit på besök hos sin kompis Assad i Syrien. Bildt åker gärna till diktaturen Syrien men undviker demokratin Israel, som jag tidigare bloggat om.

Hursomhelst, på denna resa har Bildt ett minst sagt intressant budskap:

In a recent meeting with Swedish Foreign Minster Carl Bildt in Damascus, the President of Syria, Basher Assad said that “Syria recognizes the existence of the State of Israel”, and that he intends to convince Hamas to follow Syria’s example.

Bildt met on Thursday with former minister Dr. Yossi Beilin and discussed his meeting with Assad. According to the Foreign Minister, Assad repeatedly mentioned his wish to resume negotiations with Israel through Turkey. Bildt told Beilin that I his opinion, Assad’s intentions were sincere.

Jag är glad för Bildt om han har en bra relation med Assad. Det verkar han värdesätta högt. Men jag tror, även om Assad är Bildts personliga vän, att man bör ta hans ord med en nypa salt. Han är nämligen en brutal diktator.

Så när Assad säger att han erkänner Israel tror jag man bör vara ganska kritisk. Och när Assad säger att han ska övertyga galningarna i Hamas att erkänna Israel tror jag man ska inse att han antingen snackar rejält i nattmössan eller ljuger.

Att Carl Bildt går ut och för vidare ett så idiotiskt uttalande känns barockt. Har Bildt blivit berusad på gratisvin efter representationen hos diktator Assad? Vill han sprida glädje världen över på sin egen och Sveriges bekostnad?

Eller har det helt enkelt brunnit i Bildt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.