Det var det som var min poäng…

Mattias Svensson utnämner mig till ett troll på sin blogg när han kommenterar min newsmillartikel.

I övrigt menar han att han är antirasist, vilket jag inte betvivlar och inte heller har ifrågasatt. Men han har en snäv syn på antisemitism och raljerar över dem som ser att antisemitism kan ta andra former än de självklara.

Svensson fortsätter att avfärda debatten kring antisemitism:

Jag tar folk som via bredare begrepp som antisemitism eller islamofobi hittar ”rasism” i exempelvis twitter om Björn Afzelius slagdängor eller Magnus Betnérs tv-skämt på precis samma allvar som kristna som spelar hårdrockskivor baklänges för att höra djävulsbudskap, eller “antirasister” som hittar rasism i glass.

Willy Silberstein som ser allvarliga tendenser i svallvågorna efter Ship to Gaza jämställs med Centrum mot rasism. Det är allvarligt och djupt oroande att en ledande liberal debattör gör en sådan jämförelse.

Vad det gäller Betnérs antisemitiska skämt respekterar jag hans ansats och hans kunnande, men jag tycker inte de blev helt lyckade. På samma sätt var inte Silbersteins reaktion helt bra, men minst lika bra som Betnérs behjärtansvärda yttrandefrihetsvärnande.

Svensson verkar vara stolt över sin hållning, så varför bli så ilsken? Personligen tycker jag det verkar som att jag har fångat hans åsikter på ett korrekt sätt.

Jag respekterar att man inte har samma syn på antisemitism, men frågan är tillräckligt viktig för att man åtminstone ska ta debatten. Jag tycker det är ovärdigt för en uppenbart intelligent person att fula ut en viktig debatt med raljerande och invektiv.

Ledande liberaler avfärdar synen på en bredare antisemitism utan att ens bemöda sig om att ta debatten. Det oroar mig och borde oroa fler liberaler och antirasister.

Läs Henrik Bachner för en fördjupning i frågan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.