Debatten om debatten är relevant

En tid har en debatt om invandringsdebatten rasat. En del menar att man inte öppet kan diskutera invandringspolitik utan att brännmärkas som rasist. Många hävdar också att det kan man visst, och passar i samma veva på att antyda att personer som debatterar invandringspolitik är rasister. Vilket från början var ett problem som lyftes av de som menar att man inte öppet kan diskutera invandringen utan att antydas vara rasist.

Ett bra exempel på detta är Isobel Hadley-Kamptz, som på Expressen idag skriver om Gunnar Sandelins artikel. Så här säger hon för övrigt om artikeln:

Artikeln är ett totalt intellektuellt haveri, de flesta faktauppgifter han refererar är felaktiga eller insinuant använda, och huvudtesen tycks vara att det stora problemet inte är att vi har rasism och diskriminering i Sverige utan att personer som säger “sanningar” (eller säger neger) blir kallade rasister.

Sandelin har använt felaktiga uppgifter, menar Hadley-Kamptz. Det räcker med att säga det, ingen faktaredovisning i övrigt är nödvändig. Och Sandelins artikel är en anpassning till Sd. Sandelin är typ rasist. End of discussion!

Det är som att diskussion om problemen med invandringspolitik plötsligt har blivit något som är exklusivt för Sd. Vilket tyvärr styrker min gamla analys av debatten:

Idag handlar det om förenklat om att man är för svensk immigrationspolitik och då är man god. Eller också vill man problematisera och då är man Sverigedemokrat och rasist.

En annan debattör som anser att debatten om debatten är så “sjukt tråkig” är Adam Cwejman.

Jag tycker Gunnar Sandelins artikel är utmärkt. Debatten om debatten är viktig och måste föras. Hur kan Sverige ha blivit så extremt som det är idag?

Och om Gunnar Sandelin har fel, hur stora är då de siffror han anger? En integrationsdebatt måste utgå från siffror, men som av en händelse har dessa siffror blivit oerhört svåra att få fram.

Någon som verkar ha en hel del vettigt att säga i integrationsdebatten är moderaternas Hanif Bali.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.