Biskopen hängde ut Sd

Idag lämnade Sverigedemokraterna kyrkan under dagens riksmötesinvigning, som av någon anledning hålls i kyrkan. (Otroligt att ingen har känt sig kränkt av att vara där.)

Om det var rätt att gå ut eller inte får stå för Sd själva. Men det var inte så att biskopen markerade mot rasism endast. Hon passade också på att hylla demonstrationerna mot rasism som varit, demonstrationer som explicit riktade sig mot Sd. Från talet:

Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. […]

Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp.

Biskopen gjorde väl något som kan likställas med att nedkalla guds vrede över ett demokratiskt parti. Om det partiets företrädare blir förbannade och lämnar rummet är det kanske inte så konstigt.

Att det nu pratas om att Sd lämnade kyrkan i protest mot att biskopen nämnde rasism är fel och en del i den fullständigt misslyckade kampanjen att tysta ned Sverigedemokraterna.

Se även SvD.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.