13 år för avrättning och tortyr

Svenska Dagbladet skriver om att kriminalvården nu verkar för att få Jackie Arklöv frigiven:

Kriminalvården (KV) anser att polismördaren Jackie Arklöv är ganska väl förberedd för frigivning från sitt livstidsstraff. KV bedömer att två år räcker för att genomföra särskilda utslussningsåtgärder för honom. Risken för återfall i våldsbrott är inte förhöjd.

Det skriver KV i ett yttrande till Örebro tingsrätt, som avgör fall med tidsomvandling av livstidsstraff. Arklöv avtjänar nu sitt straff på studieavdelningen på anstalten i Tidaholm.

Han är dömd till livstids fängelse för mord på två poliser i Malexander 1999 och för krigsbrott, bland annat tortyr av fångar på Balkan. Arklöv har avtjänat lite drygt elva år av livstidsstraffet.

En polis är kritisk:

– Om jag fick bestämma så borde han sitta ett bra tag till. Jag har inget personligt mot Arklöv men han har uppsåtligt avlivat två av mina kollegor och är dessutom dömd för krigsbrott, säger kriminalinspektör Benniet Henricson till TT.

Det var han som för tio år sedan tog emot Jackie Arklövs bekännelse om avrättningen av polismännen.

Jo, det är lätt att hålla med inspektör Henricson. Av någon anledning anser den svenska kriminalvården att 13 år är ett rimligt straff för att avrätta två poliser och utföra tortyr på människor. Han har ju varit så trevlig i fängelset!

Det är så man vill spy.

Dick Erixon skrev nyligen om flatheten inför bostadsinbrott:

Även de borgerliga partierna har köpt den vänsterflummande kriminologins teser om att det inte hjälper att straffa dem som begår brott eftersom det är dessa som är de verkliga offren, inte de som blir misshandlade, bestulna, rånade, våldtagna eller mördade. […]

Själv tycker jag det är ett tecken på en civilisation i förfall.

När ska alliansen göra upp med vänsterflummet och se till att brottslingar får de straff de förtjänar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.