Stoppa hetsen mot Sd!

Igår när jag bloggade om sverigedemokraten Issa Issa kom jag in på Sd:aren Markus Wiechels blogg. Han skriver om att journalisterna bär en stor skuld i attacken på Issa. Det stämmer, men det handlar inte bara om journalister.

När Fredrik Reinfeldt talade i Malmö innan valet tog han upp våldet mot Sd:are med en mycket olycklig formulering:

Efter den senaste tidens attacker mot SD-politiker och störningar av partiets valmöten tar han avstånd från alla former av våld och hot. Han tillägger samtidigt att SD inte ska bli förvånade:

— Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.

Det kan tolkas som att Sd:are får skylla sig själva om de blir utsatta för våld. Mycket beklagligt och helt fel.

Efter valet har hatet mot Sd exploderat. När etablissemanget inte längre kunde trycka bort Sd:arnas fula åsikter från tidningar, SVT-debatter och annat är det som att man försökt demonstrera bort dem. Stämningen är extremt obehaglig.

Helena von Schantz skriver om samma ämne:

Är det bara jag som får en isande känsla i magen av allt det här? Innan ett enda förslag är lagt all denna fientlighet, hotfullhet och våldsamhet? Är det Jimmie Åkesson och hans anhang som är våra nya hackkycklingar och mobboffer? Håll er borta från kvinnor, bögar och invandrare, men vare sig de är klädda i kostym eller bombarjacka, vare sig de är gamla eller nya svenskar är Sverigedemokrater fritt villebråd. Ju mer du jävlas med dem desto mer är du en av oss – en av oss riktiga svenskar.

Schwedendemokraten Raus!

Sverigedemokratem Marcus Wiechel berättar vidare att till och med företag gått ut och sagt att Sd:are inte är välkomna som kunder hos dem. Skoföretaget Brandos har gjort en film där man uppmanar Sd:are att inte handla hos dem:

Sd-anknutna Politiskt inkorrekt har skrivit ett brev till Brandos, som tydligen har tagit sitt förnuft till fånga och backat från sin film.

Bloggen medborgarperspektiv ställer en högst relevant fråga: När mördas den första Sverigedemokraten? Han passar även på att citera Voltaire:

“Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem.”

Sverigedemokraterna har fört in främlingsfientligheten i demokratins finrum. Det är oroväckande och skrämmande. Men det som skrämmer mig mest just nu är hatet mot människor som har lagt sin röst på ett demokratiskt parti.

Läs även Alice Teodorescu i Aftonbladet: Naivt att kalla Sd-väljare onda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.