Sjukförsäkringsreformen hjälper

Per Altenberg har ett antal exempel på sin blogg om människor som blivit hjälpta av den reformerade sjukförsäkringen:

Arbetslös kvinna i 50 års-åldern som varit sjukskriven av vårdcentralen sedan 2004 för ryggbesvär efter att ha jobbat i tunga arbeten hela livet. Har inte haft någon medicinsk behandling. Började under tiden inom arbetslivsintroduktionen en praktik med enklare arbetsuppgifter hos gammal arbetsgivare redan efter en månad. Har idag en timanställning utan något stöd från AF.

Kvinna kring 35-år som varit sjukskriven för diskbråck sedan 1998. Har tackat nej till alla former av medicinsk rehabilitering. Kom till första mötet med arbetslivsintroduktionen med korsetten utanför kläderna och släpade ena benet efter sig vilket hon inte gör normalt och var enormt negativ. Jag var övertygad om att hon skulle komma tillbaka och ansöka om sjukpenning igen efter programmet men hon är kvar och söker nu efter praktikplats. Har nu en klart högre tilltro till sin egen förmåga.

Media har lyft fram skräckexempel, det är viktigt att de fallen belyses. Men det finns mängder med positiva berättelser som också borde komma fram. Läs dom på Pers blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.