Sjögång inom (s)

Idag på DN debatt rycker en mängd socialdemokratiska tungviktare ut till stöd för Mona Sahlin. Vi som gillar engelsk fotboll känner väl till situationen. Efter en serie misslyckade matcher kommer ledningen ut och förklarar sitt stöd för coachen. Då vet man att slutet är nära.

På SVT debatt skriver s-bloggaren Erik Laakso kritiskt om Lars Ohly: Vi socialdemokrater anser att Ohlys svek mot de rödgröna är hånfullt och oförskämt.

Ohly har tydligt visar att han endast nödtorftigt försvarar överenskommelser i koalitionen. Att så här nära valet visa att man bara är påtvingat intresserad av sammanhållningen i det som ska bli regering vid en valvinst, är oförskämt mot sina samverkansparter och hånfullt mot väljarna. Det gnisslar rejält bakom den leende ytan hos den rödgröna koalitionen, skriver S-bloggaren och nätredaktören Erik Laakso. […]

Idag när Ohly tydligt visar att han endast nödtorftigt försvarar överenskommelser i koalitionen där (V) fått kompromissa så syns de tydliga järtecknen i skyn, om en kommande regeringskris. Det är snarast inte frågan “Om” utan “När” en sådan kris kommer om Ohly ska fortsätta vara ett skavsår för de rödgröna.

Det verkar vara gnissel både här och var inom (s).

Utöver detta har SSU hotat med att stämma MUF för att man använt “rör inte min kompis”-knappen till en “rör inte min statsminister”-kampanj. Man menar att knappen är deras, samt att den har hindrat rasistiska partier att komma in i riksdagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.