SD är främlingsfientliga

Det har skapat en viss irritation i kommentarerna att jag har utmålat Sverigedemokraterna som främlingsfientliga. Men jag menar att det inte är något snack om saken.

Sverigedemokraternas valfilm är främlingsfientlig. Man utmålar muslimska kvinnor i burka med barnvagnar som ett hot mot vår välfärd, och mot pensionärer. Det är att demonisera muslimer.

Jag är kritisk mot islam, och tycker religionen ska granskas. Men när man gör det måste man vara mycket noggrann så man gör skillnad på muslimer och islam, och hur man uttrycker sig. Den distinktionen gör inte Sverigedemokraterna, och då blir man ett främlingsfientligt parti som skapar splittring.

Mycket av det som Sverigedemokraterna säger är rimligt. Men under ytan finns främlingsfientligheten, som man oblygt visar i sin valfilm. Det är beklagligt, och visar att många av partiets kritiker faktiskt har rätt.

Jag respekterar de som vill debattera invandringens för- och nackdelar och beklagar det svenska debattklimatet kring integration. Det är en skam att vi inte kan diskutera invandringspolitiken, trots att vi vet att den är misslyckad.

Men Sverigedemokraterna har i sin valfilm visat att man inte gjort upp med sitt förflutna. Det bör sansade invandringskritiska väljare ta med sig.

En röst på Sverigedemokraterna är en röst på ett främlingsfientligt parti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.