Öppnare debatt om invandring behövs

Idag på DN debatt skriver Paulina Neuding (Magasinet Neo) samt Johan Lundberg (Axess Magasin) på DN debatt om debatten kring invandringen.

En öppnare samhällsdebatt hade försvårat SD:s väg från extremrörelse till riksdagsparti. De etablerade partierna – och medierna – har misslyckats på två fronter när det gäller att stoppa Sverigedemokraternas frammarsch. Dels har det funnits en ovilja att erkänna de specifika problem som finns med invandringen och det svenska flyktingmottagandet, dels har man inte lyckats formulera varför det är något gott. Sverigedemokraterna har inte de korrekta lösningarna på problemen. Men de ställer frågorna, och har vunnit väljarstöd på att andra har försökt att tiga ihjäl dem, skriver Paulina Neuding och Johan Lundberg.

Följaktligen har Neuding och Lundberg fått löpa gatlopp. Det jag tidigare har skrivit om invandringen gäller fortfarande:

Idag handlar det om förenklat om att man är för svensk immigrationspolitik och då är man god. Eller också vill man problematisera och då är man Sverigedemokrat och rasist.

Jag har själv debatterat på min blogg angående invandring och även fått mig en släng av den sleven. Lundberg och Neuding är inne på något oerhört viktigt – modigt av dem att ta upp detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.